Pistacieis

16. juli 2019 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Pistacienødder giver isen her den skønneste smag og den fineste lysegrønne farve. Kom evt. lidt rosenvand i, så isen får en mere aromatisk smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist pistacienødderne i en stor stegepande et par minutter, og køl dem af. Mal dem så fint som muligt i en foodprocessor.
Hæld pistacienødderne i en gryde med mælken og halvdelen af sukkeret, og varm det op, indtil sukkeret er opløst. Opvarm mælkeblandingen næsten til kogepunktet, og tag derefter gryden af varmen. Lad blandingen trække mindst 4 timer eller natten over. Si blandingen, og opvarm den igen til lige under kogepunktet. Sæt til side.
Hæld æggeblommerne i en skål med det resterende sukker, og pisk, indtil blandingen er lys og mousseagtig. Hæld mælkeblandingen over æggeblommemassen, og rør rundt.
Hæld massen tilbage i gryden. Rør over meget lav varme, indtil blandingens konsistens er en ret tynd creme. Fjern cremen fra varmen, og lad den køle af.
Hæld piskefløden i den kolde creme, og rør rundt. Tilsæt rosenvand – husk at smage til, så cremen smager tilpas af rosenvand. Hæld blandingen i en plastikbeholder, og sæt den i fryseren. Rør i isen efter en time og derefter indimellem, til isen er fast.
Riv bladene af de to rosenknopper, og læg dem til side. Pisk de pasteuriserede æggehvider. Dyp rosenbladene enkeltvis i æggehviderne, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Si flormelis og sukker over rosenbladene. Sæt bagepladen midt i ovnen, og lad rosenbladene tørre ved 50° i ca. 1 time, eller indtil de er helt tørre.
Hak pistacienødderne. Servér pistacieisen med pistacienødderne, kandiserede rosenblade og friske rosenblade.

Tip!

De kandiserede rosenblade kan sagtens undlades. Servér så udelukkende med pistacienødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar