Pistacie-is med avocado og kondenseret mælk
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Avocadoen giver isen en flot grøn farve og en uimodståelig cremet konsistens, men ingen vil gætte, hvad den hemmelige ingrediens er.
Bemærk
Isen skal fryses i mindst 6 timer. Lav gerne isen i op til 3 dage i forvejen, og opbevar den i fryseren.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud. Blend avocadokød, kondenseret mælk, pistaciemasse og citronsaft godt sammen i en blender eller foodprocessor til en helt glat og jævn masse.
Pisk fløden til skum med en elpisker, og vend det sammen med pistaciemassen til en jævn iscreme. Hak næsten alle pistacienødderne fint, og vend dem i iscremen.
Hæld iscremen i en fryseegnet beholder. Hak de sidste pistacienødder groft, og drys dem på toppen af isen, evt. sammen med spiselige, tørrede blomster (blomsterne kan sagtens udelades).
Dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer.
Sæt skåle, skeer og vafler frem på bordet, og lad dine gæster selv bestemme, om de vil spise kugler af isen med en ske eller i sprøde vafler.
Tip!
Det er ret nemt at lave sin egen is, men det skal foregå i god tid, så isen kan nå at stå mindst 6 timer i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk