Pirogger med oksekødsfyld

De smager herligt og er et godt indslag i madpakken eller på skovturen.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 20 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, og tag gryden af varmen. Hæld mælken i, og lad blandingen stå, til den er lun.
Smuldr gæren, og rør den ud i det lune mælkesmør. Tilsæt sukker, salt og grahamsmel, og ælt herefter hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er blød og smidig. Læg dejen i en skål, og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
Pil og hak løget fint. Opvarm en gryde med olie, og steg løget i et par minutter ved middel varme. Skru op for varmen, og tilsæt oksekødet. Steg oksekødet i gryden i ca. 5 minutter, til det er brunet. Tilsæt tomatpuré og alle krydderierne, og rør godt rundt i gryden.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Vend revne gulerødder og ærter i oksekødet. Læg låg på gryden, lad oksekødsfyldet småkoge i 5 minutter, og smag til med salt og peber.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 10 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og rul dem herefter til flade cirkler med en kagerulle.
Læg en spiseskefuld oksekødsfyld på den ene halvdel af dejcirklen, og fold cirklen sammen til en halvcirkel. Luk dejen sammen hele vejen rundt i kanten med en gaffel. Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket på pladen i 20 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Pensl piroggerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem let på en rist, og pak dem i fryseposer, mens de stadig er lune. Læg dem i fryseren, hvor de kan holde sig i op til 3 måneder.

Tip!

Piroggerne kan også laves med en rest kødsauce eller chili con carne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
28. oktober 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar