Pirogger med kyllingefyld

30. marts 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Pirogger er ikke kun gode i madpakken, de kan også serveres til aftensmad sammen med en god salat.

Bemærk
Hævetid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Opløs gæren i mælken i en skål, tilsæt æg, olie og sukker, og rør rundt. Tilsæt salt, grahamsmel og det meste hvedemel, og ælt dejen sammen. Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt kun resten af hvedemelet, hvis dejen stadig er klistret.
Dæk skålen med et fugtigt klæde, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutter.
Skær kyllingebrystfileterne i tynde strimler. Pil løget, og hak det fint. Skræl guleroden, og riv den groft.
Steg karry i olie på en pande i ½ minut. Tilsæt kylling, og brun det godt. Tilsæt løg, gulerødder og ærter, og steg i 2-3 minutter. Tilsæt mangochutney og mælk, og steg videre i yderligere 2 minutter. Smag til med salt og peber.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store stykker. Rul dejstykkerne ud til flade cirkler med en kagerulle.
Fordel en skefuld kyllingefyld på den ene halvdel af hver dejcirkel, og fold den anden halvdel ind over, så du får en halvmåneformet pirog. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel. Fordel piroggerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl piroggerne med sammenpisket æg, drys med sesamfrø, og prik dem med en gaffel. Bag piroggerne i ovnen i 15 minutter, til de er flot gyldne. Afkøl dem let på en bagerist, og servér dem lune til aftensmad, f.eks. med en grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar