Pink rodfrugtcreme med stegt grønt
6. juni 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Servér den smukke rodfrugtcreme med stegte grøntsager som et let måltid eller som tilbehør til et stykke kød eller fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i ca. 20 minutter. Afdryp.
Pil og hak hvidløget. Skyl forårsløgene, og snit dem i tynde skiver på skrå.
Dræn vandet fra bønnerne, og blend dem sammen med rodfrugter, hvidløg, olie og koriander i en blender. Smag til med citronsaft, salt og peber, hæld cremen i en skål, og drys med forårsløg og friske krydderurter.
Skær kartoflerne i halve eller i kvarter. Skyl aubergine og squash, og skær begge dele i tern. Pil løg og hvidløg. Skær rødløget i både, og hak hvidløgene fint. Skyl og slyng spinaten.
Steg kartoflerne let gyldne i olie på en pande i ca. 5 minutter. Tag dem af panden. Tilsæt lidt mere olie, og steg aubergineternene gyldne i 5-6 minutter. Tilsæt squash, løg og hvidløg, og steg i yderligere 3-4 minutter.
Vend blandingen sammen med kartoflerne i en skål, dryp med eddike, og vend spinat i til sidst. Drys chiliflager over.
Servér pink rodfrugtcreme med stegt grønt og evt. brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk