Pink gløgg
Gløgg er en farverig, smuk drik og fortjener derfor at blive serveret i gennemsigtige glas. Prøv pink gløgg med tørrede hibiscus- og rosenblade. Eksotisk og smagfuld.

0-30 min.
(0)
18. juli 2019 af Cecilie SvenssonFoto: Stine Christiansen
Ingredienser
personer
- usprøjtet citroner
- 1
- hel kanelstænger
- 1
- hele kardemommekapsler
- 6
- rosa peberkorn
- 1 tsk.
- vaniljestænger
- 1
- tørrede hibiscusblade
- 2 spsk.
- tørrede rosenblade
- 1 spsk.
- frisk ingefær
- 50 g
- neutral snaps (fx Brøndums Klar Snaps eller Aalborg Basis)
- 2 dl
- koncentreret tranebærsaft
- 5 dl
- rosévin
- 75 cl
- sukker
- 1½ dl
Sådan gør du
Skær skallen af citronen uden at få den bitre hvide hinde med.
Læg kanelstang, kardemommekapsler, rosa peberkorn, flækket vaniljestang, hibiscusblade og rosenblade i en gryde.
Skræl ingefærstykket, skær det i skiver, og læg dem i gryden.
Hæld snaps over, og varm blandingen op under låg, til den simrer. Tilsæt tranebærsaft og rosévin, og smag til med sukker.
Varm forsigtigt gløggen op under låg, til den når kogepunktet.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Opskrift på klassisk gløgg