Pink gløgg
18. juli 2019
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Gløgg er en farverig, smuk drik og fortjener derfor at blive serveret i gennemsigtige glas. Prøv pink gløgg med tørrede hibiscus- og rosenblade. Eksotisk og smagfuld.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skallen af citronen uden at få den bitre hvide hinde med.
Læg kanelstang, kardemommekapsler, rosa peberkorn, flækket vaniljestang, hibiscusblade og rosenblade i en gryde.
Skræl ingefærstykket, skær det i skiver, og læg dem i gryden.
Hæld snaps over, og varm blandingen op under låg, til den simrer. Tilsæt tranebærsaft og rosévin, og smag til med sukker.
Varm forsigtigt gløggen op under låg, til den når kogepunktet.
Tip!
Tørrede hibiscus- og rosenblade kan købes i helsekostforretninger og web-butikker, fx asaspice.dk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk gløgg