Pink gløgg

Gløgg er en farverig, smuk drik og fortjener derfor at blive serveret i gennemsigtige glas. Prøv pink gløgg med tørrede hibiscus- og rosenblade. Eksotisk og smagfuld.

Pink gløgg
0-30 min.

(0)

18. juli 2019 af Cecilie SvenssonFoto: Stine Christiansen

Ingredienser

personer
usprøjtet citroner
1
hel kanelstænger
1
hele kardemommekapsler
6
rosa peberkorn
1 tsk.
vaniljestænger
1
tørrede hibiscusblade
2 spsk.
tørrede rosenblade
1 spsk.
frisk ingefær
50 g
neutral snaps (fx Brøndums Klar Snaps eller Aalborg Basis)
2 dl
koncentreret tranebærsaft
5 dl
rosévin
75 cl
sukker
1½ dl

Sådan gør du

Skær skallen af citronen uden at få den bitre hvide hinde med.
Læg kanelstang, kardemommekapsler, rosa peberkorn, flækket vaniljestang, hibiscusblade og rosenblade i en gryde.
Skræl ingefærstykket, skær det i skiver, og læg dem i gryden.
Hæld snaps over, og varm blandingen op under låg, til den simrer. Tilsæt tranebærsaft og rosévin, og smag til med sukker.
Varm forsigtigt gløggen op under låg, til den når kogepunktet.

Tip!

Tørrede hibiscus- og rosenblade kan købes i helsekostforretninger og web-butikker, fx asaspice.dk.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'