Pink citronlemonade
9. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Et iskoldt glas citronlemonade er den bedste tørstslukker på en varm sommerdag. Skærer du et par tynde skiver rødbede og lægger i din lemonade, får den desuden en fantastisk pink farve, der pynter i glasset.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær 6 af citronerne over, og pres saften ud.
Kog sukker og vand i en gryde. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Lad sukkersiruppen køle af.
Bland sukkersiruppen med citronsaft i en skål.
Skræl rødbeden, og skær den i tynde skiver. Læg 2 skiver rødbede i skålen med lemonaden.
Lad lemonaden trække i køleskabet i 1 døgn. Si rødbederne fra.
Spæd lemonaden 1:5 med vand eller danskvand. Servér lemonaden med en skive citron og frisk mynte.
Tip!
Rødbeden er kun med i opskriften, fordi den giver lemonaden en flot farve. Så har du ikke en rødbede hjemme, kan du sagtens springe det skridt over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk