Piña colada-ispinde
12. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Disse skønne ispinde smager af den klassiske piña colada-drink, og det er ikke helt dumt. De flotte gule is køler dejligt på en varm sommerdag og sender tankerne til tropiske steder.
Bemærk
Frysetid: 1-3 timer.
Ingredienser
Udstyr
en ismaskine
små isfindeforme
træispinde
Sådan gør du
Bring kokosmælk og fløde i kog i en gryde. Brug en elpisker, og pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig masse.
Hæld kokosfløden i æggemassen under konstant piskning.
Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det op til lige under kogepunktet, til massen er tyknet – den må ikke koge, for så skiller den!
Lad massen køle helt af, og kør den på en ismaskine. Fordel iscremen i små ispindeforme, og sæt dem i fryseren. Sæt træispinde i, når isen er næsten frossen.
Skær skrællen af ananassen. Skær ananaskødet i mindre stykker, og blend i en blender eller foodprocessor til en helt glat konsistens.
Hæld ananasmassen igennem en fin sigte, så du får en jævn puré. Varm ananaspuréen op i en gryde sammen med glukosesirup, og lad den koge ind i ca. 10 minutter.
Pres saften af limefrugten, og smag ananaspuréen til med limesaft. Køl massen helt af, og dyp de frosne ispinde heri. Drys med kokosmel.
Opbevar ispindene i fryseren, til de skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Pina colada drink opskrift