Pil selv-rejer med citronmayo og squashsalat
11. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Det er så hyggeligt at pille rejerne selv (og skylle dem ned med iskold hvidvin). Dyp dem i en hjemmerørt citronmayo, og servér med en frisk squashsalat og evt. grillet brød. Så er der sommerstemning!
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggeblommen med citronsaft, salt og sennep i en skål, og pisk olien i lidt ad gangen, til du har en tyk og lækker mayonnaise. Smag til med fintrevet citronskal og evt. mere salt og citronsaft.
Skyl squashene, og skær dem i aflange skiver, f.eks. på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand, og lad dem stå på køl i mindst 15 minutter, så de bliver dejligt sprøde.
Rist pinjekernerne let på en tør, varm pande, til de bliver gyldne.
Pisk honning, citronsaft og olie sammen i en skål. Afdryp squashskiverne godt, og vend dem med dressingen lige inden servering.
Anret squashsalaten på et lille fad, top med basilikum, brud af gedeost og ristede pinjekerner. Krydr med salt og peber.
Anret pil selv-rejerne på et stort fad, og servér dem med citronmayonnaise, squashsalat, citronskiver og evt. grillet brød (og masser af servietter).
Tip!
Vil du opgradere pil-selv-rejerne kan du tilføje jomfruhummere til fadet!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk