Pikantdampet torsk og gulerodstærte
10. maj 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Flødeost med urter er en nem genvej til mere smag i maden. Her indgår den både som en del af fyldet i en sød og sprød tærte og oven på torsk, som bliver endnu mere saftig og mør af den cremede ost.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i 20 minutter.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den fast i en smurt tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
Halvér rødløgene, skær dem i halvringe, og sautér dem i smør ved lav varme i 10 minutter.
Skær gulerødder i skiver. Kog dem i letsaltet vand i 5 minutter, og afdryp dem i en sigte.
Fordel rødløg og gulerødder over den forbagte tærtebund. Drys med grofthakkede mandler, salt og peber.
Rør æg med mælk og flødeost. Hæld det over fyldet, og bag tærten i ca. 35 minutter, til æggemassen har sat sig. Servér med grofthakket kruspersille på toppen.
Læg torsken i et lille, ovnfast fad. Sæt klatter af flødeost på fisken, og dryp med hvidvin eller citronsaft. Fugt et stykke bagepapir, krøl det med hænderne, og læg det over fadet.
Bag fisken i ca. 20 minutter, til al kødet har skiftet farve.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk