Pighvar med kokosris, shiso og sauterede majroer

Med få, lækre ingredienser kan du servere denne flotte anretning med pighvar, kokosris, shiso og majroer. Shiso kaldes også bladmynte og anvendes fx i sushi og misosuppe.

Pighvar med kokosris, shiso og sauterede majroer
0-30 min.

(0)

21. april 2019 af Ingrid SchildeFoto: Marte Aubert

Ingredienser

personer

Kokosris

basmatiris
3 dl
kokosmælk
4 dl
kokosflager
1 dl
frisk koriander
1 håndfulde

Stegt pighvar

chilipulver
2 tsk.
salt og peber
pighvarfilet
800 g
klaret smør
2 spsk.

Sauterede majroer og shiso

vand
2 spsk.
friske piri pirier
5
flagesalt
1 tsk.
små majroer
20
friske shisoblade
1 håndfulde

Sådan gør du

Kokosris

Kog risene i kokosmælken, og lad dem trække, til de er færdige, i ca. 20 minutter. Rør af og til.

Stegt pighvar

Drys chilipulver, salt og peber på fisken, og steg den på en pande i klaret smør ved middelvarme, til den deler sig let. Dryp løbende fisken med det klarede smør, mens den steger, så smagen fra smørret sætter sig i fisken.

Sauterede majroer og shiso

Varm vandet i en pande, og tilsæt piri piri og flagesalt. Steg ca. 1 minut under omrøring.
Tilsæt majroerne, og steg dem under omrøring, til vandet er fordampet. Bland shisoblade i majroerne.

Kokosris, fortsat

Bland kokosflager i risene.
Anret fisken på risen med majroerne, og drys med koriander.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'