Pighvar med blomkål og stegte svampe
10. marts 2021
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Let og lækker anretning med pighvar, rå blomkål, stegte svampe og palmekål. Det hele bliver bundet sammen af en skøn fiskesauce, der er lavet på fiskefumet.
Ingredienser
Sådan gør du
Drys pighvarfileterne med lidt salt.
Kog fiskefumeten ind til den halve mængde i en kasserolle, og pisk kolde smørtern i, til saucen er tæt og cremet.
Rens blomkålen, og skær den i tynde flager på en mandolinjern. Læg blomkålsflagerne i isvand, så de holder sig sprøde.
Rist hasselnødderne på en varm, tør pande, og hak dem groft.
Steg pighvarfileterne gyldne på en pande, til kødet er mælkehvidt og fast.
Rens svampe, og skær dem i grove stykker. Skyl og rib palmekålen. Steg svampe og kål i en smule olie på en pande, og krydr med salt.
Anret fisken på tallerkener med svampe og kål. Top med sennepsblade, blomkålsskiver, sauce og hasselnødder.
Tip!
Fumet er en hvid fond, der er kogt på enten fisk eller svampe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk