Pide – tyrkisk pizza med lam
27. april 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: RIkke Westesen
På streetfood-markeder i Tyrkiet er der altid pide på menuen. De aflange pizzaer kan fyldes med både kød og grøntsager, og dejen foldes op omkring fyldet, så de kan spises med fingrene.
Bemærk
Hævetid: 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Lun vandet til ca. 37°. Opløs gæren i vandet i en skål, og tilsæt næsten alt melet. Tilsæt salt og sukker, og ælt dejen sammen, til den er blød og elastisk.
Tilsæt det sidste mel og evt. en smule mere om nødvendigt. Smør dejen med olie, og lad den hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur. Del dejen i 6 kugler, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Pil og hak imens løg og hvidløg, og steg begge dele i olie på en pande i et par minutter, til de falder let sammen, men ikke tager farve. Tilsæt lam, og steg i ca. 5 minutter, til kødet er gyldent.
Krydr kødet med spidskommen, chili og sumak, og steg ganske kort. Skyl tomaterne, og skær dem i tern. Hæld dem på panden sammen med tomatpuré. Skyl og hak persillen, og hæld den på panden. Lad det hele simre i 5-10 minutter. Krydr med salt og peber, og afkøl.
Tænd ovnen på 240°. Rul dejene til aflange bunde på et meldrysset bord. Fordel fyldet på dem, og form dem til små "kanoer". Pensl kanten med olie, og bag piderne i den varme ovn i 10-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Drys piderne med hakket persille, granatæble og smuldret feta, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk