Picnicbrød med asparges, oliven og soltørrede tomater
20. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Dette brød er bagt med æg og bagepulver i stedet for gær. Det kræver derfor ingen hævning og kan bages i et snuptag. Tag brødet med i picnickurven, eller servér det til suppe eller italiensk antipasti.
Ingredienser
Udstyr
1 lille brødform, 25 x 11 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i brødformen.
Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og skyl dem. Læg dem i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i kogevandet i 2 minutter. Afdryp og tør aspargesene. Lad 5 af aspargesene være hele, og skær resten i mindre stykker.
Skær soltørrede tomater i mindre stykker, og hak oliven groft. Skyl og hak timian. Riv cheddar groft.
Pisk æg, mælk, olie og sennep sammen i en skål. Bland hvedemel, bagepulver, herbes de Provence, salt og peber i en anden skål. Lav en fordybning i midten af melblandingen, og hæld æggeblandingen heri.
Rør dejen godt sammen, til den er ensartet og uden melklumper. Tag de hele asparges og lidt oliven fra til pynt, og vend resten af asparges, soltørrede tomater, oliven, timian og halvdelen af cheddaren i dejen.
Fordel dejen i brødformen, pynt toppen med hele asparges og oliven, og drys med resten af cheddaren.
Bag brødet i ovnen i ca. 40 minutter, til det er gennembagt, og overfladen er sprød og gylden. Afkøl brødet 5 minutter i formen, inden det vendes ud på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk