Pickles
29. januar 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Pickles består af grøntsager, som syltes i en krydret eddikelage. Brug det i det salte køkken, for eksempel oven på smørrebrød, som tilbehør til frikadeller eller rørt med en god mayonnaise til en remoulade.
Bemærk
Blandingen skal trække i tre dage.
Ingredienser
Udstyr
Et eller flere glas med tætsluttende låg.
Sådan gør du
Del blomkål i små buketter. Skyl blomkål, bladselleri, agurk og peberfrugt. Pil løg, og skræl gulerødder.
Skær alle grøntsager i tern på ca. 1x1 cm
Opvarm de to slags eddike, sukker og salt i en stor gryde ved middel varme, og rør rundt, indtil alle sukkerkorn er opløst.
Læg grøntsager i lagen, og giv dem et opkog. Alle grøntsagerne behøver ikke at være dækket af lagen.
Ryst maizena og vand, til væsken er uden klumper, og rør det i gryden lidt ad gangen.
Knus sennepsfrøene i en morter eller med en skarp kniv. Bland dem med karry, gurkemeje og paprika, og rør krydderierne i gryden.
Kog blandingen igennem 5-10 minutter ved middel varme, til konsistensen er sammenhængende, men ikke for smattet. Rør rundt et par gange undervejs.
Smag til med salt, peber og sukker, og hæld blandingen på skoldede glas. Lad det dampe af, inden du sætter låg på.
Opbevar dine pickles køligt, og lad dem trække i mindst 3 dage, men gerne et par uger. De kan holde sig i 2-3 måneder.
Tip!
Tøm grøntsagsskuffen, og lav pickles med de grøntsager, som du har ved hånden. Du skal bruge ca. 500 g til opskriften her, og jo flere farver, desto smukkere resultat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk