Piadina – italienske fladbrød
30. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Piadina, som disse fladbrød oprindeligt kaldes, stammer fra Romagnaregionen i den nordlige del af Italien.
Bemærk
Hviletid: I alt 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, smør, salt og bagepulver i en skål.
Tilsæt vand, og ælt dejen smidig.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile 30 minutter.
Del dejen i 6 lige store stykker (afhængigt af den valgte mængde). Ælt og form dejstykkerne et ad gangen til små kugler, og pak dem ind igen hver for sig. Lad stykkerne hvile 30 minutter.
Rul hver dej ud til en stor, tynd pandekage, og bag dem enkeltvis på en rygende varm pande, ca. 2 minutter på hver side. Læg dem på en tallerken oven på hinanden, efterhånden som de bages.
Tip!
De italienske fladbrød kan f.eks. smøres med grøn pesto, foldes på midten og fyldes med ost, skinke og tynde tomatskiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk