Piadina – Italiensk fladbrød med kylling og pesto

Lækker opskrift på fladbrød med kylling og basilikumspesto – eller som italienerne kalder det, piadina. Bag de italienske fladbrød selv, du vil ikke fortryde!

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld mel i en skål, og smuldr smørret ind i melet med fingrene. Hæld salt og bagepulver i.
Tilsæt vand, lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er ensartet og blød. Lad den hvile i 30 minutter.
Del dejen i lige store dele, så der er én pr. person. Rul dem tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Steg 1 fladbrød ad gangen på en tør pande i ca. 2 minutter på hver side.
Pil hvidløget, og blend det sammen med basilikum, pinjekerner, parmesan og olie til en ensartet masse. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Steg kyllingebrystfileter i olie på en pande, og skær dem i tynde skiver.
Skyl og tør rucola. Skyl asparges, knæk den nederste, træede ende af, og skær aspargesene i mindre stykker. Skyl tomater, og skær dem i kvarte.
Fyld de lune fladbrød med rucola, kylling, asparges, tomater, oliven og pesto. Klap dem sammen, og servér straks.

Tip!

Køb en færdiglavet pesto, hvis det skal gå stærkt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
12. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar