Pho-suppe med oksebryst og forårsløg
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Denne berømte suppe pho fra Hanoi betragtes som Vietnams nationalret. Vietnameserne spiser den både morgen, middag og aften.
Bemærk
Simetid: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kødet i en stor gryde. Hæld bouillon på, så det netop dækker kødet.
Skræl ingefærstykket, og skær det i tynde skiver. Læg dem i gryden sammen med sorte peberkorn, stjerneanis, kanel, nelliker og korianderfrø.
Bring gryden i kog, og tilsæt fiskesauce. Skru ned, og lad kødet simre i 1½ time under låg. Tag kødet op, og sigt suppen. Varm suppen igennem, og smag den til med fiskesauce.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå. Pil og skær løg i tynde både.
Skær kødet i tynde skiver, og fordel dem i dybe skåle sammen med forårsløg og rødløg. Hæld den varme suppe<br />
over. Drys med koriander og skyllede bønnespirer, og servér med nudler.
Tip!
Oksekødet kan sagtens skiftes ud med kyllingebrystfilet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk