Pho-suppe med oksebryst og forårsløg

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Denne berømte suppe pho fra Hanoi betragtes som Vietnams nationalret. Vietnameserne spiser den både morgen, middag og aften.

Bemærk
Simetid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kødet i en stor gryde. Hæld bouillon på, så det netop dækker kødet.
Skræl ingefærstykket, og skær det i tynde skiver. Læg dem i gryden sammen med sorte peberkorn, stjerneanis, kanel, nelliker og korianderfrø.
Bring gryden i kog, og tilsæt fiskesauce. Skru ned, og lad kødet simre i 1½ time under låg. Tag kødet op, og sigt suppen. Varm suppen igennem, og smag den til med fiskesauce.
Kog nudlerne efter anvisningen på emballagen.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå. Pil og skær løg i tynde både.
Skær kødet i tynde skiver, og fordel dem i dybe skåle sammen med forårsløg og rødløg. Hæld den varme suppe<br /> over. Drys med koriander og skyllede bønnespirer, og servér med nudler.

Tip!

Oksekødet kan sagtens skiftes ud med kyllingebrystfilet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar