Pho-suppe med blåmusling
20. april 2019
af
Ingrid Schilde.
Foto: Marte Aubert
Pho er en vietnamesisk nudelsuppe med masser af krydderier. Her tilberedes suppen med blåmuslinger, der både gør den eksklusiv, velsmagende og meget smuk at se på.
Ingredienser
Sådan gør du
Vask blåmuslingerne i koldt vand. Kassér de ødelagte muslinger og dem, som ikke lukker sig i det kolde vand.
Hak hvidløgsfeddene, og steg dem i olie i en gryde. Tilsæt æblejuice, vand, fiskesauce og palmesukker. Halvér limefrugterne, og pres halvdelen af saften over. Skær citrongræsset i grove stykker, og læg dem i gryden.
Damp muslingeskallerne i gryden, til de åbner sig, og kassér dem, der ikke åbner sig. Tag muslingeskallerne op, tilsæt skaldyrsfond, og kog op. Lad suppen småsimre i 1 minut.
Læg nudlerne i gryden, og kog i 4 minutter. Hæld blåmuslingerne i gryden igen.
Hak chili og peanuts, og hæld det i suppen. Pres resten af limesaften. Smag til med limesaft, palmesukker og salt. Drys med thaibasilikumblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk