Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler

Mørbrad er en rigtig fredagsspise. Servér med knuste kartofler, der bliver som sprøde, dekorative pomfritter.

Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler
0-30 min.

(2)

31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling
Bemærk:Ovntid: Ca. 30 minutter.

Ingredienser

personer

Pestofyldt mørbrad

svinemørbrader
1
bacon i skiver
100 g
grøn pesto
50 g
smør til stegning
1 spsk.

Knuste kartofler

små kartofler
1 kg
salt
olivenolie
2 spsk.
frisk timian
1 håndfulde

Salat

rucola
75 g
olivenolie
1 spsk.
balsamicoeddike
1 spsk.
salt
peber
aioli
4 spsk.

Udstyr

  • evt. kødsnor

Sådan gør du

Pestofyldt mørbrad

Tænd ovnen på 175°.
Puds mørbraden for sener, og skær forsigtigt en lomme ind i kødet på langs uden at skære helt igennem. Læg baconskiver helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten.
Fyld mørbradslommen med pesto, og brug baconen til at lukke mørbraden sammen ved at folde skiverne omkring (brug evt. lidt kødsnor til at holde det hele sammen).
Steg mørbraden i smør på en pande, indtil den er flot gylden. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter – de sidste 5 minutter på ovnens grillfunktion. Lad mørbraden hvile på køkkenbordet i 10 minutter.

Knuste kartofler

Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, indtil de er akkurat møre. Læg de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Hold rundt om skindet på kartoflerne, og tryk dem flade med en gaffel.
Pensl de knuste kartofler med olie, drys med timian og salt, og bag dem gyldne i ovnen i ca. 30 minutter. Drys lidt ekstra timian over før servering.

Salat

Skyl og tør rucola. Dryp med olie og balsamico, og kværn salt og peber over. Servér sammen med knuste kartofler, aïoli og mørbrad skåret i skiver.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'