Pestofyldt mørbrad med knuste kartofler
Mørbrad er en rigtig fredagsspise. Servér med knuste kartofler, der bliver som sprøde, dekorative pomfritter.

0-30 min.
(2)
31. maj 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling
Bemærk:Ovntid: Ca. 30 minutter.
Ingredienser
personer
Pestofyldt mørbrad
- svinemørbrader
- 1
- bacon i skiver
- 100 g
- grøn pesto
- 50 g
- smør til stegning
- 1 spsk.
Knuste kartofler
- små kartofler
- 1 kg
- salt
- olivenolie
- 2 spsk.
- frisk timian
- 1 håndfulde
Salat
- rucola
- 75 g
- olivenolie
- 1 spsk.
- balsamicoeddike
- 1 spsk.
- salt
- peber
- aioli
- 4 spsk.
Udstyr
- evt. kødsnor
Sådan gør du
Pestofyldt mørbrad
Tænd ovnen på 175°.
Puds mørbraden for sener, og skær forsigtigt en lomme ind i kødet på langs uden at skære helt igennem. Læg baconskiver helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten.
Fyld mørbradslommen med pesto, og brug baconen til at lukke mørbraden sammen ved at folde skiverne omkring (brug evt. lidt kødsnor til at holde det hele sammen).
Steg mørbraden i smør på en pande, indtil den er flot gylden. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 30 minutter – de sidste 5 minutter på ovnens grillfunktion. Lad mørbraden hvile på køkkenbordet i 10 minutter.
Knuste kartofler
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, indtil de er akkurat møre. Læg de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir. Hold rundt om skindet på kartoflerne, og tryk dem flade med en gaffel.
Pensl de knuste kartofler med olie, drys med timian og salt, og bag dem gyldne i ovnen i ca. 30 minutter. Drys lidt ekstra timian over før servering.
Salat
Skyl og tør rucola. Dryp med olie og balsamico, og kværn salt og peber over. Servér sammen med knuste kartofler, aïoli og mørbrad skåret i skiver.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Nem opskrift på knuste kartofler
Powered by Froala Editor