Pestofyldt kylling med serrano og ovnkartofler
9. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Smør kyllingefileterne med pesto, og pak dem ind i serranoskinke for at give dem endnu mere smag.
Ingredienser
Udstyr
Tandstikkere af træ
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft.
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem i olie og salt.
Steg dem i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skyl asparges, knæk bunden af, og skær dem i skiver. Vend dem med kartoflerne på bagepladen, og sæt bagepladen i ovnen i yderligere 10 minutter.
Skær forsigtigt en lomme i kyllingebrystfileterne på langs. Hak basilikumbladene fint, og rør dem sammen med pesto, flødeost, salt og peber.
Fyld 1 stor spsk. af flødeostblandingen i hver lomme. Fold serranoskinke om kyllingebrystfileterne, og brug tandstikkere til at lukke lommerne.
Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte og serranoskinken sprød.
Servér med kartoffelbåde, asparges og aioli.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk