Persillesmør med hvidløg, citron og chili
23. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Nicolai Mørk
Persillesmørret er lækkert at servere på ristet brød eller oven på en grillet bøf, og det holder sig fint på køl i op til en uge.
Bemærk
Afkøling: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag smørret ud fra køl i god tid, så det kan nå at få stuetemperatur.
Skyl persille, citron og chili.
Afdryp persillen, og hak den fint. Pil og pres hvidløg. Riv citronskallen fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak den fint.
Rør det bløde smør sammen med persille, hvidløg, citronskal, chili og flagesalt.
Form smørret til en aflang rulle, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg smørrullen på køl i mindst 1 time før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk