Persillesauce

1. februar 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Der skal ikke spares på smørret, når der skal persillesauce på bordet! Den sommerlige sauce er en klassiker, når menuen står på stegt flæsk og nyfangede rødspætter, men den kan også serveres til krebinetter eller kylling.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Drys mel i smørret, og pisk det sammen for svag varme, så melet bliver stegt godt.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du pisker, og kog saucen godt igennem.
Skyl persillen, og hak den fint.
Rør persille i saucen, og smag den til med salt og peber.

Tip!

I en opbagt sauce som denne er det vigtigt, at melet bliver stegt af i smørret, før du hælder mælken i. Ellers kommer saucen til at smage af mel!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gode tips til opskriften på persillesovs

Nogle kan lide den tyk, og andre kan lide den lidt tyndere. Men de fleste elsker dog en god opbagt sovs med persille. Sovsen er f.eks. god til en omgang stegt flæsk eller rødspætte.

En opbagt sovs består af en melbolle, som laves af smør og mel, der jævnes med mælk eller stegesky. Derefter kan du smagssætte den, som du vil, eller selvfølgelig spise den, som den er. 

En klassisk persillesovs laves af den opbagte sovs smagt til med masser af friskhakket persille, salt og peber. Du kan dog også købe persille på frost, så du altid har til en god sovs. Har du en rest frisk persille tilover, kan du også hakke den og fryse den til en anden god gang.

Må persille genopvarmes?

Mange tror, at persille ikke må genopvarmes, men det er faktisk en myte. Læs mere om genopvarmning af mad her.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar