Persillesauce
1. november 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Der skal ikke spares på smørret, når der skal persillesauce på bordet! Den sommerlige sauce er en klassiker, når menuen står på stegt flæsk og nyfangede rødspætter, men den kan også serveres til krebinetter eller kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde. Drys mel i smørret, og pisk det sammen for svag varme, så melet bliver stegt godt.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du pisker, og kog saucen godt igennem.
Skyl persillen, og hak den fint.
Rør persille i saucen, og smag den til med salt og peber.
Tip!
I en opbagt sauce som denne er det vigtigt, at melet bliver stegt af i smørret, før du hælder mælken i. Ellers kommer saucen til at smage af mel!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk