Persillerodsfritter med parmesan og persillemayo
23. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Nicolai Mørk
Fritterne bliver lækre og sprøde og kan også laves med andre rodfrugter, f.eks. pastinak eller knoldselleri.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og afdryp persille (både stilke og blade),og blend sammen med æg, olie, sennep og eddike til en tyk mayonnaise.
Smag til med salt og evt. ekstra eddike. Hæld mayonnaisen i en skål, og sæt på køl indtil servering.
Tænd ovnen på 200°. Skræl persillerødderne, og skær dem i ensartede bjælker.
Vend dem med olie og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Riv parmesanen fint, og drys halvdelen over fritterne.
Steg fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne. Vend rundt i dem undervejs.
Skyl og hak persillebladene fint. Anret fritterne på et fad, og drys med persille og resten af osten. Servér straks med persillemayonnaise som dip.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk