Persillefrikadeller og speltsalat med bolsjebeder og croutoner
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Alle har deres egen yndlingsopskrift på frikadeller – men giv også denne persillevariant en chance!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rør hakket kød med salt og peber i en skål. Rør havregryn, mælk og æg i. Skyl, nip og hak persillen, og rør den i farsen.
Form farsen til frikadeller, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i 20-25 minutter.
Skær rugbrødet i tern, og vend dem med olie og salt. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem sprøde i ovnen ved 200° i 8-10 minutter.
Kog speltkerner efter anvisningen på pakken. Afkøl under koldt vand.
Skræl bolsjebeder, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Bland speltkerner, bolsjebeder og agurk.
Skyl og tør persillen, og hak den groft. Pynt salaten med persille og rugbrødscroutoner.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og dryp den over salaten. Servér sammen med frikadellerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk