Perlespeltsalat med kylling
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Fyldig salat med spinat, gulerødder, kylling og perlespelt. Perlespelt er polerede speltkerner og et godt alternativ til ris – kernerne har et gyldent skær og en fin, nærmest nøddeagtig smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog perlespelten i en gryde med letsaltet vand i 12-14 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl perlespelten under rindende koldt vand.
Skyl og skrub gulerødderne, og skær toppen af dem. Grill dem på en grill eller (grill)pande i 4-5 minutter på hver side, til de får mørke mærker. Halvér gulerødderne på langs.
Steg kyllingebrysterne på en grill eller (grill)pande, til de er møre og gennemstegte. Skær dem i skiver.
Bland perlespelt, grillede gulerødder og kyllingebryst sammen på et fad.
Skyl og tør babyspinaten, og vend den sammen med salaten.
Pres saften af citronen, og rør sesamolie grundigt sammen med citronsaft, salt og peber, og hæld dressingen over salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk