Perlespeltsalat med grønkål og muslinger
1. juni 2018
af
Christian Bitz.
Foto: Line Falck
Nem perlespeltsalat med grønkål og dampede muslinger, der både kan serveres til frokost eller som et let aftensmåltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm olie i en gryde, uden at det tager farve. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Sautér skalotteløg og hvidløg, til de er klare.
Skru op for varmen, tilsæt perlespelt, og svits dem godt af i ca. 1 minut. Hæld ⅓ af bouillonen på, rør godt, og drys med salt. Skru ned for varmen, og kom resten af bouillonen på.
Lad kornene koge i 20 minutter. Tag gryden fra varmen, og rør ost i. Læg låg på gryden, og lad kornene trække i 2 minutter.
Skyl grønkål, pluk bladene. Blanchér 1 minut i spilkogende saltet vand, afkøl i vand, vrid fri fra væde.
Skyl muslingerne godt i koldt vand, og kassér dem, der er åbne.
Varm lidt olie i en gryde. Rist muslinger, hæld bouillon på, sæt låg på, og lad muslingerne simre i 4 minutter.
Anret perlespelt med muslinger og grønkål, høvl parmesanost over. Drys med knuste hasselnødder. Servér med citron.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk