Perlespeltotto med butternutsquash og skinke
2. juni 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
I denne "otto" med perlespelt får du den samme lækre cremede konsistens, som man kender den fra risottoen, men også glæde af perlespeltens mange sunde fordele i form af masser af B-vitamin og kostfibre. Ricotta i stedet for den klassiske parmesanost giver med sin bløde konsistens og smag et anderledes friskt pift.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern kernerne fra butternutsquashen med en ske, og skær skrællen af.
Skær kødet i tern, og hak skalotteløget. Steg det hele i olivenolie ved middel varme i 5 minutter.
Skyl perlespelten grundigt, og kom den ved. Varm det igennem, og tilsæt hvidvin.
Kog ind, hæld bouillon over, og lad det simre under omrøring i ca. 20 minutter. Spæd evt. med ekstra bouillon.
Steg den lufttørrede skinke sprød i ovnen ved 200°. Steg salviebladene sprøde i smør ved lav varme.
Rør ricottaen i speltottoen, og smag til med salt og peber.
Fordel i dybe tallerkener, drys med parmesan, salvie og sprød skinke, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk