Perlebygsalat med vinaigrette og mandler
7. marts 2022
af
Johanne Mosgaard.
Foto: Johanne Mosgaard
Den vinterlige salat er perfekt tilbehør til fjerkræ, fisk eller kød. Du kan også toppe den med bacon eller halloumi, og så har du en middagssalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog perlebyg i en gryde med rigeligt vand og grøntsagsbouillonterning efter pakkens anvisning. Tag gryden af varmen, og lad perlebyggen trække i gryden med låg i 10 minutter. Si overskydende vand fra, og skyl den kogte perlebyg i en sigte under den kolde hane.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skræl pastinakkerne, og skær dem i små stykker. Vend dem med lidt olie og salt i et ovnfad, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre.
Rens rosenkål og porre, og skær begge dele i helt tynde skiver. Lynsteg dem i lidt olie på en varm pande, og krydr godt med salt.
Pisk olivenolie sammen med hvidvinseddike, sennep, honning, salt og peber i en lille skål. Smag vinaigretten til, og justér smagen, hvis nødvendigt.
Bland perlebyg, pastinakker, porrer og rosenkål sammen i en skål, og vend salaten med vinaigrette. Top med grofthakkede saltede mandler, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk