Perlebygsalat med svinemørbrad
28. august 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Det tager ikke så lang tid at trylle saftig svinemørbrad, søde sommerbær og sprøde mandler om til et godt måltid. Her får de lækre råvarer selskab af både frisk persille, mynte og timian.
Bemærk
Marinering og ovntid: 1 time og 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær evt. fedt på svinemørbraden væk.
Skyl og hak timian, og pil og pres hvidløgsfeddene. Skyl citronen, og riv citronskallen.
Bland timian, hvidløg, citron, salt og peber med olivenolie i en plasticpose, og lad kødet marinere i posen i køleskabet i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Brun kødet i 30 sekunder på hver side ved høj temperatur på en pande.
Læg kødet i et fad. Stik et stegetermometer i mørbraden, og tilbered kødet i ovnen, indtil centrumtemperaturen er 65° (ca. 30 minutter).
Kog perlebyggen i en gryde efter anvisning på pakken.
Skyl cherrytomaterne, og skær dem i kvarter.
Skyl og rens jordbærrene, og skær dem i kvarter.
Skyl mynte og persille, og hak det fint.
Bland perlebyg, tomat, jordbær og krydderurter i en skål.
Hak mandlerne, og drys dem over salaten.
Skyl citronen, og riv citronskallen.
Pisk citronskal, cayennepeber, salt, peber og olie sammen med et piskeris i en skål.
Skær citronen over, og tilsæt citronsaften langsomt, imens du pisker dressingen sammen.
Vend dressingen med salaten.
Tip!
Er vejret til det, kan svinemørbraden selvfølgelig også tilberedes på grillen. Du kan stadigvæk bruge stegetermometeret for at være sikker på, at kødet bliver gennemstegt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk