Perlebygsalat med peberfrugt og grillet citron
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Perlebyg er hele, polerede bygkerner, som giver salaten en god fylde.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg peberfrugterne på havegrillen. Vend dem jævnligt, til skindet er helt mørkt og brændt. Læg peberfrugterne i en gryde med låg, og lad dem køle af.
Pil det sorte skind af peberfrugterne, fjern de inderste kerner og lameller, og skær resten i strimler.
Kog perlebyg efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra, og læg den kogte perlebyg i en skål. Vend den med olivenolie, og krydr<br />
med salt og peber.
Skær citronen i skiver, og drys dem med lidt salt. Grill citronskiverne på grillen i 2-3 minutter på hver side.
Hak dild og purløg groft, og bland krydderurterne sammen med perlebyg, peberfrugtstrimler og grillet citron.
Tip!
Perlebyg kan fås i de fleste velassorterede supermarkeder (fx fra Urtekram eller Skærtoftmølle). I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt, perlerug eller hvedekerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk