Perlebygsalat med jordbær og grillet halloumiost
2. juli 2018
af
Linn Grubbström.
Foto: Linn Grubbström
En farverig og flot salat, der pynter flot på middagsbordet. Den grillede græske ost fremhæver jordbærenes sødme, og perlebyggen sørger for mæthed.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skyl tomaterne, og pensl dem med olie. Krydr med salt og peber og bag dem i 12 minutter.
Skyl perlebyggen, og kog den i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
Rens jordbærrene, og skær dem i kvarte. Flæk granatæblet, og bank kernerne ud.
Pluk persille- og myntebladene, og hak dem groft. Riv skallen af citronen, og pres saften.
Bland urter og citronskal og -saft med olie og cayennepeber til en marinade. Vend den i den kogte perlebyg.
Rist solsikkekernerne på en tør pande ved middel varme, indtil de er gyldne.
Skær halloumiosten i 2 cm tykke skiver. Hæld lidt olie på en pande, og læg osten på med det samme. Vend, når osten er gylden, og steg videre på den anden side.
Rør yoghurt, tahin og citronsaft med salt og peber. Anret perlebyg og salat med tomater og halloumi på toppen. Servér med tahindressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk