Perlebygsalat med grillet halloumi
1. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Har du prøvet at grille halloumi? Den salte ost bliver lækkert sprød efter en tur på grillen og er et perfekt alternativ, når du har lyst til et let, vegetarisk sommermåltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog perlebyggen efter anvisning på pakken. Lad perlebyggen køle af.
Skyl tomaterne, og halvér dem. Skær melonen i tern, eller lav kugler med en melonkugler.
Nip og skyl jordbærrene, og skær dem i kvarter. Skyl persille og mynte, og hak det groft.
Vend perlebyg, tomat, melon, jordbær, persille og mynte sammen i en skål.
Pisk limesaft, olie, cayennepeber, salt og peber sammen til en dressing, og vend den med salaten.
Skær halloumi i ½-1 cm tykke skiver. Pensl osten med olie, og gril den på grillen. Steg alternativt osten i olie på en pande, til den er gylden på begge sider.
Pisk yoghurt, tahin, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing. Servér dressingen med salaten og halloumien.
Tip!
Kan du ikke finde kantalupmelon, smager salaten også dejligt med andre slags melon. Prøv f.eks. galiamelon eller charentaisemelon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk