Perlebygsalat med beder og bønnecreme

26. februar 2021 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Denne julesalat er i den mere mættende ende. Perlebyggen sikrer, at du ikke går sulten fra bordet, og de forskellige slags beder og pære giver smag og fylde til den farverige salat.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne, og skær top og bund væk. Skær rødbederne i kvarter, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl rødbederne med olie. Skyl og hak timian, og fordel timian, honning, salt og peber over rødbederne.
Bag rødbederne i ovnen i 30-45 minutter, til de er møre. Skær de bagte rødbeder i mindre tern.
Kog perlebygen i en gryde efter anvisning på pakken.
Skræl bolsjebederne og de gule beder, og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Skyl spinaten. Skyl pære, og skær den i tynde skiver. Smuldr gedeosten.
Bland perlebyg, to slags beder, spinat, pære og gedeost i en skål.
Skyl bønnerne i en sigte, og lad dem dryppe af.
Pres citronsaften, og pil hvidløget.
Blend bønner, citronsaft, hvidløg, vand, olivenolie og salt i en blender, så blandingen bliver jævn. Servér cremen sammen med salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar