Perlebygotto med karamelliseret bacon
27. februar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Retten minder om risotto, men denne version er lavet med perlebyg i stedet, så den mætter ekstra godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg. Steg dem i smør i en gryde ved lav varme, til de er klare.
Skyl perlebyg grundigt, og lad dem steg med i gryden i et par minutter. Hæld hvidvin på, og lad det koge ind til den halve mængde.
Tilsæt bouillon, og lad det simre under jævnlig omrøring i ca. 20 minutter.
Rens og snit fennikel fint (gem toppen til pynt),og lad det simre med i gryden de sidste 10 minutter.
Steg baconskiverne sprøde på en pande. Hæld fedtet fra, og hæld ahornsirup på panden, så baconskiverne bliver karamelliserede.<br />
Pas på, de ikke brænder på.
Rør flødeosten i bygottoen, og smag til med salt og peber.
Anret bygottoen i dybe skåle. Skyl tomater, og fordel dem ovenpå sammen med karamelliseret bacon. Drys med parmesan og fennikeltop, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk