Perlebygotto med jordskokker og nødder
2. juni 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Prøv denne herlige basse af en bygotto, som du uden problemer kan servere som hovedmåltid. Selvom perlebyg er let poleret byg, er der nemlig stadig masser af fibre tilbage, der giver en god mæthedsfølelse. Jordskokker og nødder tilføjer det sidste pift til retten i form af en rund, blød smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl perlebyg grundigt i flere hold vand.
Skær jordskokkerne i mindre stykker, og finhak skalotteløget.
Sautér begge dele i olivenolie ved middel varme i ca. 3 minutter, og tilsæt timianstilke.
Kom perlebyg ved, og varm det igennem. Tilsæt hvidvin, kog ind, og hæld bouillon over. Lad koge under omrøring i ca. 20 minutter.
Spæd jævnligt til med bouillon. Den er færdig, når perlebyggen er mør, men stadig har bid.
Smag til med salt og peber, og fordel i dybe tallerkener.
Drys med hakkede nødder og revet parmesan, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk