Perlebygotto med grønne asparges
26. juni 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Skift de almindelige risottoris ud med perlebyg, og få en grovere og mere mættende ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl asparges, og skær den yderste top af. Skær resten af aspargesene i 1 cm store stykker, kassér bunden, og sæt dem til side. Blanchér toppene i 1-2 minutter i kogende vand.
Skyl og tør persillen. Blend olivenolie med persille, og vend aspargestoppene heri.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens bladselleri, og snit den fint. Steg hvidløg, rødløg og bladselleri i olie i en stor gryde, til løgene er klare.
Tilsæt perlebyg, og steg i 1 minut. Hæld vin på, og lad den koge væk. Hæld herefter halvdelen af fonden på, og lad gryden simre, til fonden er absorberet. Rør indimellem.
Hæld den resterende fond på, og lad gryden simre igen, til fonden er absorberet. Tilsæt aspargesskiver de sidste 5 minutter. Sluk for varmen, og vend smør og ost i.
Smag til med salt og peber. Lad perlebygottoen trække i 3 minutter. Anret den i skåle med aspargestoppe og evt. lidt ekstra ost på toppen. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk