Perlebygotto med ærter og frisk mozzarella
Perlebyg giver en grovere risotto med dejligt bid i.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- perlebyg
- 4 dl
- skalotteløg
- 2
- smør til stegning
- 50 g
- hvidvin
- 1 dl
- grøntsagsbouillon
- 8 dl
- sugarsnaps
- 150 g
- friskbælgede ærter
- 300 g
- friskrevet parmesan
- 75 g
- salt
- peber
Til servering
- friske ærteskud
- 1 håndfulde
- små friske mozzarellakugler
- 125 g
Sådan gør du
Skyl perlebyg grundigt i koldt vand. Pil løgene, hak dem fint, og steg dem i smør i en gryde, til de er klare. Hæld perlebyg i gryden, og steg et par minutter.
Hæld hvidvin ved, og lad den koge ind.
Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Lad perlebyggen opsuge væden, inden du tilsætter mere. Forsæt på samme måde i ca. 20 minutter.
Skyl sugarsnaps, og halvér dem på langs.
Rør sugarsnaps og friskbælgede ærter i gryden, og lad retten simre i 4-5 minutter. Smag til med friskrevet parmesan, salt og peber.
Servering
Skyl og tør ærteskud.
Anret perlebygottoen i dybe tallerkener, og top med småi mozzarellakugler og ærteskud.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner