Pekingsuppe
13. juni 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
En god pekingsuppe er stærk, let syrlig og fuld af god smag. Giv den kinesiske restaurant kamp til stregen med en hjemmelavet pekingsuppe, der er lavet efter traditionel opskrift.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kyllingebrystfileterne op i bouillon i en gryde. Skum overfladen, når kødet koger, læg låg på, og lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter. Afkøl kødet let, og skær det i mundrette stykker. Gem bouillonen.
Steg kyllingestykkerne i olie i gryden i et par minutter. Skær champignoner i kvarter, og steg dem med i 1 minut.
Rør vermouth, sambal oelek, soja og vand til en ensartet konsistens. Hæld det i gryden sammen med bouillon, og kog suppen ved svag varme under låg i 5-10 minutter.
Dræn vandet fra bambusskuddene, og læg dem i en skål med koldt vand imens suppen simrer. Udskift vandet et par gange undervejs.
Skær gulerødder i strimler og forårsløg i ringe. Læg dem i suppen sammen med bambusskud, shiitake og glasnudler, og kog suppen op. Lad den simre, til nudlerne er akkurat møre. Rør citronsaft i, og smag til.
Hæld æggehviderne i lidt efter lidt under omrøring, og tag gryden fra varmen.
Opløs kartoffelmel i ½ dl koldt vand, og hæld det i suppen under omrøring. Servér suppen rygende varm, og pynt med spirer.
Tip!
For en anderledes smag kan du bruge stegt svinekotelet eller andebryst. Prøv også at tilsætte lidt udblødte, tørrede svampe, som giver en mere koncentreret suppe. Erstat f.eks. 50 g champignoner med 1 spsk. tørrede svampe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk