Pekantærte med jordbær
24. maj 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Den amerikanske klassiker er opgraderet med en sjat whisky og friske jordbær på toppen.
Bemærk
Køletid. mørdej: 45 minutter
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Skær smørret i tern, og smuldr dem sammen med melet i en skål, til det ligner revet ost. Tilsæt flormelis og æg, og ælt dejen hurtig sammen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 45 minutter.
Rist pekannødder på en tør pande i ca. 5 minutter, til de dufter.
Hæld smør, sukker, sirup og i en lille gryde, og smelt det ved lav varme. Tag gryden af varmen, og bland evt. med whisky. Afkøl blandingen let, og pisk til sidst æggene sammen med massen til ensartet konsistens.
Tænd ovnen på 175°. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir.
Beklæd en smurt tærteform med dejen, skær kanten af, og hæld nøddefyldet i.
Bag tærten i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Skyl og tør jordbærrene, og servér dem til den afkølede pekantærte.
Tip!
Servér evt. med en kugle vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk