Pekannøddetærte med chokolade og whisky
13. februar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske amerikanske pekan-pie er kommet i fornemt selskab af mørk chokolade og whisky.
Bemærk
Hviletid: I alt 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Rør blødt smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen med en ske uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Stil den i fryseren i 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen. Lad chokolade-smørret køle af.
Pisk æg, brun farin, vaniljesukker, kakao, hvedemel, ahornsirup, salt og whisky sammen i en skål. Tilsæt det flydende, afkølede chokoladesmør, og rør godt. Hak halvdelen af pekannødderne groft, og rør dem i dejen.
Fordel pekannøddefyldet i den kolde tærtebund, og pynt med de sidste pekannødder. Bag tærten i ovnen i 35-40 minutter. Læg alufolie over tærten, hvis den bliver for mørk under bagningen. Afkøl tærten helt.
Sigt flormelis over tærten i et tyndt lag, og servér med vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk