Pekannøddetærte med appelsinflødeskum
24. februar 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Med en rulle tærtedej fra supermarkedets køledisk er det ingen sag at lave en sød og saftig pekannøddetærte.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang tærteform med løs bund, ca. 8 x 25 cm
Sådan gør du
Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen. Tryk den godt fast i bunden af formen og langs kanten. Skær overskydende dej fra. Sæt tærtebunden på køl, imens du laver fyldet.
Tænd ovnen på 180°. Hak pekannødderne groft. Smelt brun farin, smør og sirup sammen i en gryde, og lad det køle lidt af. Rør æg, mel, flagesalt og hakkede pekannødder i.
Fordel fyldet i tærtebunden i et jævnt lag. Fordel de hele pekannødder ovenpå. Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til fyldet er fast, og tærtedejen let gylden. Afkøl tærten på en bagerist.
Riv appelsinskallen fint. Hæld skallen i en skål sammen med fløde, flormelis og likør, og pisk det til skum med en elpisker.
Skær tærten i portionsstykker, og servér med appelsinflødeskum. Tærten kan serveres både lun og kold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk