Pekannøddetærte med appelsinflødeskum

Med en rulle tærtedej fra supermarkedets køledisk er det ingen sag at lave en sød og saftig pekannøddetærte.

Pekannøddetærte med appelsinflødeskum
0-30 min.

(0)

24. februar 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Tærtebund

fersk tærtedej (sød)
1 pakker

Pekannøddefyld

pekannødder
200 g
brun farin
100 g
smør
50 g
lys sirup
150 g
æg
3
hvedemel
1 spsk.
flagesalt
½ tsk.
pekannødder (til pynt)
50 g

Appelsinflødeskum

usprøjtet appelsiner
½
piskefløde
2½ dl
flormelis
1 spsk.
orangelikør (f.eks. Grand Marnier)
1 spsk.

Udstyr

  • 1 aflang tærteform med løs bund, ca. 8 x 25 cm

Sådan gør du

Tærtebund

Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen. Tryk den godt fast i bunden af formen og langs kanten. Skær overskydende dej fra. Sæt tærtebunden på køl, imens du laver fyldet.

Pekannøddefyld

Tænd ovnen på 180°. Hak pekannødderne groft. Smelt brun farin, smør og sirup sammen i en gryde, og lad det køle lidt af. Rør æg, mel, flagesalt og hakkede pekannødder i.
Fordel fyldet i tærtebunden i et jævnt lag. Fordel de hele pekannødder ovenpå. Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til fyldet er fast, og tærtedejen let gylden. Afkøl tærten på en bagerist.

Appelsinflødeskum

Riv appelsinskallen fint. Hæld skallen i en skål sammen med fløde, flormelis og likør, og pisk det til skum med en elpisker.
Skær tærten i portionsstykker, og servér med appelsinflødeskum. Tærten kan serveres både lun og kold.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'