Pekannøddetærte med appelsinflødeskum

24. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Med en rulle tærtedej fra supermarkedets køledisk er det ingen sag at lave en sød og saftig pekannøddetærte.

Ingredienser

Udstyr

1 aflang tærteform med løs bund, ca. 8 x 25 cm

Sådan gør du

Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen. Tryk den godt fast i bunden af formen og langs kanten. Skær overskydende dej fra. Sæt tærtebunden på køl, imens du laver fyldet.
Tænd ovnen på 180°. Hak pekannødderne groft. Smelt brun farin, smør og sirup sammen i en gryde, og lad det køle lidt af. Rør æg, mel, flagesalt og hakkede pekannødder i.
Fordel fyldet i tærtebunden i et jævnt lag. Fordel de hele pekannødder ovenpå. Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til fyldet er fast, og tærtedejen let gylden. Afkøl tærten på en bagerist.
Riv appelsinskallen fint. Hæld skallen i en skål sammen med fløde, flormelis og likør, og pisk det til skum med en elpisker.
Skær tærten i portionsstykker, og servér med appelsinflødeskum. Tærten kan serveres både lun og kold.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar