Pekannøddetærte med appelsinflødeskum
Med en rulle tærtedej fra supermarkedets køledisk er det ingen sag at lave en sød og saftig pekannøddetærte.

0-30 min.
(0)
24. februar 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Tærtebund
- fersk tærtedej (sød)
- 1 pakker
Pekannøddefyld
- pekannødder
- 200 g
- brun farin
- 100 g
- smør
- 50 g
- lys sirup
- 150 g
- æg
- 3
- hvedemel
- 1 spsk.
- flagesalt
- ½ tsk.
- pekannødder (til pynt)
- 50 g
Appelsinflødeskum
- usprøjtet appelsiner
- ½
- piskefløde
- 2½ dl
- flormelis
- 1 spsk.
- orangelikør (f.eks. Grand Marnier)
- 1 spsk.
Udstyr
- 1 aflang tærteform med løs bund, ca. 8 x 25 cm
Sådan gør du
Tærtebund
Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen. Tryk den godt fast i bunden af formen og langs kanten. Skær overskydende dej fra. Sæt tærtebunden på køl, imens du laver fyldet.
Pekannøddefyld
Tænd ovnen på 180°. Hak pekannødderne groft. Smelt brun farin, smør og sirup sammen i en gryde, og lad det køle lidt af. Rør æg, mel, flagesalt og hakkede pekannødder i.
Fordel fyldet i tærtebunden i et jævnt lag. Fordel de hele pekannødder ovenpå. Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til fyldet er fast, og tærtedejen let gylden. Afkøl tærten på en bagerist.
Appelsinflødeskum
Riv appelsinskallen fint. Hæld skallen i en skål sammen med fløde, flormelis og likør, og pisk det til skum med en elpisker.
Skær tærten i portionsstykker, og servér med appelsinflødeskum. Tærten kan serveres både lun og kold.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner