Pekannøddetærte
30. august 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Denne lækre nøddetærte minder meget om den klassiske pecan pie fra det amerikanske køkken. Nødderne har en god dyb smag og giver samtidig et dejligt knasende bid i kagen.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform (gerne med løs bund),ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Skær smørret i tern. Blend det hurtigt sammen med mel og flormelis i en foodprocessor.
Tilsæt æggeblommer 1 ad gangen, og kør, til dejen netop hænger sammen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ½ time.
Smelt farin, smør og sirup i en lille gryde, og lad det køle lidt af. Rør æg og grofthakkede pekannødder i.
Rul mørdejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform beklædt med bagepapir.
Skær overskydende dej væk fra kanterne. Forbag tærtebunden i en 180° varm ovn i 10-15 minutter.
Fordel derefter fyldet oven på tærtebunden i et jævnt lag.
Pynt med de hele pekannødder. Bag tærten i yderligere ca. 30 minutter. Servér gerne tærten lun, evt. med lidt flødeskum til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk