Pekannøddesmåkager med nougatfyld

8. november 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Disse fine nøddesmåkager smager fremragende med en varm kop gløgg eller kaffe.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak pekannødderne til fint mel i en blender eller foodprocessor. Rør nøddemelet sammen med kartoffelmel, hvedemel, flormelis, kanel, vaniljesukker og salt i en skål.
Skær smørret i tern, og tilsæt dem til melblandingen. Smuldr smørret med fingrene, eller kør det hele sammen i en røremaskine, til dejen har en let grynet konsistens.
Pisk ægget sammen i en skål med en gaffel, hæld det i dejen, og ælt den hurtigt sammen, til den er ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Tril dejen til 35 runde kugler på størrelse med en hel valnød. Fordel kuglerne på 2 bageplader med bagepapir, og tryk tommelfingeren ned i midten af hver dejkugle, så der laves en lille fordybning.
Bag småkagerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl småkagerne på en rist.
Skær nougat i mindre stykker. Smelt nougat og smør sammen i en skål over vandbad, og rør det sammen til en ensartet masse.
Fyld nougatsmør ned i fordybningen på hver småkage, pynt med en hel pekannød, og lad nougaten sætte sig. Pynt evt. med lidt spiseligt guldstøv. Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar