Pekannøddesmåkager med nougatfyld
8. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Disse fine nøddesmåkager smager fremragende med en varm kop gløgg eller kaffe.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak pekannødderne til fint mel i en blender eller foodprocessor. Rør nøddemelet sammen med kartoffelmel, hvedemel, flormelis, kanel, vaniljesukker og salt i en skål.
Skær smørret i tern, og tilsæt dem til melblandingen. Smuldr smørret med fingrene, eller kør det hele sammen i en røremaskine, til dejen har en let grynet konsistens.
Pisk ægget sammen i en skål med en gaffel, hæld det i dejen, og ælt den hurtigt sammen, til den er ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Tril dejen til 35 runde kugler på størrelse med en hel valnød. Fordel kuglerne på 2 bageplader med bagepapir, og tryk tommelfingeren ned i midten af hver dejkugle, så der laves en lille fordybning.
Bag småkagerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl småkagerne på en rist.
Skær nougat i mindre stykker. Smelt nougat og smør sammen i en skål over vandbad, og rør det sammen til en ensartet masse.
Fyld nougatsmør ned i fordybningen på hver småkage, pynt med en hel pekannød, og lad nougaten sætte sig. Pynt evt. med lidt spiseligt guldstøv. Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på finskbrød