Pebersteaks med edamamebønner og spiselige blomster
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Steaks og spiselige blomster er to forskellige verdener, men i denne opskrift passer de perfekt sammen.
Bemærk
Det er sjovt og flot at bruge blomster i maden, men hold dig til de blomster, du med 100 % sikkerhed ved er spiselige. Blomsterne skal desuden være usprøjtede.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring en stor gryde med vand i kog til edamamebønnerne. Skyl hjertesalaterne, flæk dem, og skær stokken væk. Snit salaten i brede strimler.
Kom de frosne edamamebønner i det kogende vand, og lad dem koge i 2 minutter. Afkøl dem under koldt vand.
Knus peberkornene i en morter, og drys dem over bøfferne. Grill bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Læg dem på en tallerken med alufolie over, og lad dem hvile lidt.
Skær blomkål i store, tykke skiver. Fjern blade og hår fra majskolberne, og pensl dem med smør. Grill blomkål og majs i 2-3 minutter på hver side. Skær majskernerne af kolberne.
Vend majs og blomkål sammen med med edamamebønner og hjertesalat.
Rør balsamicoeddike og olivenolie godt sammen.
Skær bøfferne i skiver, og anret kødet oven på salaten. Hæld balsamicodressing over. Pynt med spiselige blomster.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk