Pebersauce med svampe

6. december 2021 af .

Foto: Peter Kam

Tre slags forskellige peber skal det til, hvis du vil lave en pebersovs, der virkelig smager intenst og lækkert. Rist først den hvide peber i ovnen, og knus den derefter i en morter sammen med både sorte og rosa peberkorn. Nu er du klar til at lave sovs!

Ingredienser

Sådan gør du

Rens kantarellerne, og skær dem i mindre stykker. Steg kantarellerne på en pande med 2 spsk. smør i 3 minutter, og læg dem til side.
Tænd ovnen på 150°. Læg den hvide peber på et ovnfast fad, og rist den i ovnen i ca. 10 minutter. Knus peberen i en morter sammen med sort og rosa peber.
Pil og hak løget. Steg løg og peber i 2 spsk. smør på en pande i 2 minutter. Tilsæt cognac, og lad ingredienserne simre sammen i 2 minutter.
Tilsæt vin, fond og fløde. Lad saucen simre i 10 minutter, så den koger lidt ind.
Rør majsstivelse og vand sammen i et glas, og hæld det i saucen, hvis den er lidt tynd i konsistensen. Lad saucen simre i 2 minutter, og smag den derefter til med salt og peber.
Servér gerne saucen sammen med okse- eller svinekød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar