Pebersauce med svampe
6. december 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Tre slags forskellige peber skal det til, hvis du vil lave en pebersovs, der virkelig smager intenst og lækkert. Rist først den hvide peber i ovnen, og knus den derefter i en morter sammen med både sorte og rosa peberkorn. Nu er du klar til at lave sovs!
Ingredienser
Sådan gør du
Rens kantarellerne, og skær dem i mindre stykker. Steg kantarellerne på en pande med 2 spsk. smør i 3 minutter, og læg dem til side.
Tænd ovnen på 150°. Læg den hvide peber på et ovnfast fad, og rist den i ovnen i ca. 10 minutter. Knus peberen i en morter sammen med sort og rosa peber.
Pil og hak løget. Steg løg og peber i 2 spsk. smør på en pande i 2 minutter. Tilsæt cognac, og lad ingredienserne simre sammen i 2 minutter.
Tilsæt vin, fond og fløde. Lad saucen simre i 10 minutter, så den koger lidt ind.
Rør majsstivelse og vand sammen i et glas, og hæld det i saucen, hvis den er lidt tynd i konsistensen. Lad saucen simre i 2 minutter, og smag den derefter til med salt og peber.
Servér gerne saucen sammen med okse- eller svinekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk