Pebernødder med lakrids
19. december 2017
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Har du prøvet at tilsætte lidt lakrids i dit bagværk? Det giver en herlig smag – også i disse pebernødder, der ovenikøbet er toppet med hvid chokolade og lidt ekstra lakrids.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak smørret, og hæld det i en stor skål. Tilsæt sukker, sirup, kardemomme, stødt kanel, lakridspulver og æg.
Rør blandingen godt sammen, indtil dejen er jævn og ensartet.
Sigt mel og natron sammen i en skål, og kom det i den våde dej lidt ad gangen under omrøring. Fortsæt, indtil alt mel er tilsat, og dejen er fast.
Ælt dejen sammen, og pak den ind i køkkenfilm. Læg dejen i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 200°. Del dejen i mindre stykker, og rul hvert stykke ud til en lang tommelfingertyk pølse. Skær pølsen i mindre ensartede stykker, og tril dem til små kugler.
Placér kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Lad pebernødderne køle helt af.
Hak i mellemtiden den hvide chokolade groft, og smelt den over et vandbad. Dyp toppen af hver pebernød i den smeltede hvide chokolade, og drys derefter med en smule lakridspulver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassiske pebernødder eller peberkager