Pebernødder med appelsin
17. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Det er altid hyggeligt at rulle pebernødder, når det er jul. Med denne opskrift vil de traditionelle pebernødder få et syrligt pift af appelsin samt en nøddeagig smag fra mandlerne.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland melet og alle krydderierne sammen i en skål. Riv appelsinskallen fint, og vend den i melblandingen sammen med sukker.
Hæld melblandingen i en foodprocessor sammen med smør, og blend hurtigt sammen til en dej.
Blend mandlerne groft for sig, og vend dem i dejen.
Pisk æggene sammen, og saml dejen med de sammenpiskede æg. Stil dejen i køleskabet i 1 time.
Del dejen i 4, og tril dem til lange 3 cm tykke pølser. Skær hver pølse i 2 cm små stykker, og tril dem til kugler.
Sæt dem på bageplade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen på 200° i ca. 10 minutter til de er gyldne.
Lad pebernødderne afkøle på bagerist, og opbevar dem derefter i tætsluttende glas.
Tip!
Variér sammensætningen af krydderier efter smag. Erstat f.eks. kardemomme med stødte nelliker for en mere traditionel smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassiske pebernødder eller fedtebrød