Peberkagehus

Et hjemmebygget peberkagehus er julehygge på højt niveau. Med den her opskrift får du et sødt hus, som du kan bage og pynte, så det passer til lige præcis dig.

Peberkagehus
Over 150 min.

(5)

November 17, 2022 af Linn GrubbströmFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Køletid: 24 timer.

Ingredienser

stk.

Udstyr

  • Skabelon til peberkagehus
  • Kagepapir

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Hvordan limer man et peberkagehus sammen?

Ved at opvarme og smelte sukker langsomt får du en gyldenbrun masse, der kan bruges som lim til peberkagehusets elementer. Du kan skjule sukkersamlingerne med æggehvideglasuren i en sprøjtepose efterfølgende.

Du kan også vælge at bruge glasur som lim. I så fald kan du bruge en lille ske eller en sprøjtepose til at fordele ”glasurlimen”. Hvis huset skal holde længere end til eftermiddagskaffen, anbefaler vi dog sukkermetoden.   

Hvordan pynter jeg mit peberkagehus?

Der er ingen grænser for, hvordan dit peberkagehus kan se ud. Du kan lave din egen skabelon i tyk karton eller vælge at printe eller købe færdige skabeloner. 

Når peberkagehuset står færdigt, kan du pynte med æggehvideglasuren, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Vi anbefaler at sammensætte huset, før du pynter. 

Årsagen til, at man pynter med en æggehvideglasur, er, at den bliver helt blank og fin. Pisk æggehviden, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, så undgår du sukkerklumper. Konsistensen skal være cremet, så den ikke løber, når du pynter. Hvis den bliver for stiv, kan den være svær at få igennem din sprøjtetyl.

En Hyggeligt juleaktivitet

Put slik på, lav dit eget glasurmønster, skriv ”glædelig jul” eller noget fjerde. Et peberkagehus vil utvivlsomt være en hyggelig søndagsaktivitet, hvor børnene også kan være med. Brug f.eks. en af adventsdagene i julen på det.

Du kan vælge at lægge en lille cykellygte eller et LED fyrfadslys ind i dit peberkagehus, hvis det skal stå fremme. Vælg ikke et levende fyrfadslys, da det vil smelte toppen af dit peberkagehus.

Kan et peberkagehus spises?

Du kan sagtens servere dit peberkagehus og spise det, når det er færdiglavet. Du kan også vælge at få glæde af det i hele julemåneden og lade det stå fremme som en del af din julepynt. 

Som med alle andre madvarer, er korrekt opbevaring i rette temperatur vigtig. Derfor vil vi ikke anbefale at spise peberkagehuset, hvis det har stået i fremme i længere tid.

Måske du også kan li'