Peberfrugthummus
27. juli 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
I den her lækre røde hummus får kikærterne selskab af bagt peberfrugt, som giver hummussen en skøn og krydret smag. Servér den i wraps, en rugbrødssandwich eller til kiks.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skær peberfrugt og chili i store stykker, og fjern kernerne.
Pensl peberfrugt med lidt olie, og læg den i et ovnfast fad. Bag peberfrugten i ovnen i 15 minutter.
Pensl chilien med olie, og læg den i fadet i ovnen. Lad peberfrugten og chilien bage i 5 minutter, og lad dem køle af. Fjern så meget af skallen som muligt.
Skyl kikærterne. Lad vandet dryppe af fra kikærterne, så de ikke er for våde.
Bland peberfrugt, chili, olie, kikærter, hvidløg, cremefraiche, tahin og friskpresset citronsaft i en blender, og blend ingredienserne sammen.
Smag hummussen til med salt og peber.
Tip!
Læg evt. peberfrugterne i en boks med låg, når de kommer ud af ovnen. Så er skallen nemmere at pille af, når de er kølet lidt af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk