Peberfrugthummus

I den her lækre røde hummus får kikærterne selskab af bagt peberfrugt, som giver hummussen en skøn og krydret smag. Servér den i wraps, en rugbrødssandwich eller til kiks.

Peberfrugthummus
0-30 min.

(0)

27. juli 2020 af Linn GrubbströmFoto: Martin Tanggaard

Ingredienser

glas
rød peberfrugter
1
friske røde chilier
1
olivenolie
3 spsk.
kikærter
1 dåser
hvidløg
1 fed
cremefraiche 18 %
½ dl
tahin
1 tsk.
citroner
1
salt og peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Skær peberfrugt og chili i store stykker, og fjern kernerne.
Pensl peberfrugt med lidt olie, og læg den i et ovnfast fad. Bag peberfrugten i ovnen i 15 minutter.
Pensl chilien med olie, og læg den i fadet i ovnen. Lad peberfrugten og chilien bage i 5 minutter, og lad dem køle af. Fjern så meget af skallen som muligt.
Skyl kikærterne. Lad vandet dryppe af fra kikærterne, så de ikke er for våde.
Bland peberfrugt, chili, olie, kikærter, hvidløg, cremefraiche, tahin og friskpresset citronsaft i en blender, og blend ingredienserne sammen.
Smag hummussen til med salt og peber.

Tip!

Læg evt. peberfrugterne i en boks med låg, når de kommer ud af ovnen. Så er skallen nemmere at pille af, når de er kølet lidt af.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'